Dutch Gymnastics The Finals

27 & 28 juni 2020

Dit evenement is geannuleerd vanwege de uitbraak van het coronavirus. 

Statement van de KNGU

Laatste update: 16 maart 2020

Zondag 15 maart maakte de overheid bekend dat er in ieder geval t/m 6 april geen georganiseerde sportactiviteiten kunnen plaatsvinden. Premier Mark Rutte gaf in zijn toespraak heel duidelijk aan dat de maatregelen met betrekking tot het coronavirus Nederland mogelijk langer in haar greep gaan houden.

Deze maatregelen zorgen in onze tak van sport voor veel gemiste trainingstijd. Het niet kunnen trainen heeft invloed op eventuele deelname aan wedstrijden. Dat erkent ook bondsarts Karin Top. "Na elke gemiste trainingsweek luidt het advies voor de fanatieke sporter om twee weken niet aan wedstrijden deel te nemen. Voor topsporters is dat zelfs een periode van drie weken voor elke niet getrainde week.”

Zelfs wanneer er na 6 april weer gesport kan worden, betekent dit dat er pas halverwege de maand mei weer verantwoord deelgenomen kan worden aan wedstrijden. Dit in combinatie met het feit dat er sinds 14 maart geen wedstrijden meer zijn georganiseerd, zou dit betekenen dat er een groot aantal wedstrijden moet worden ingehaald. Zoals jullie ongetwijfeld zullen begrijpen wordt dit in veel disciplines qua planning onhaalbaar. 

Om die reden kunnen we helaas niet anders dan besluiten ons normale wedstrijdseizoen en ons NK in Rotterdam Ahoy te annuleren. Met dit besluit hopen we bovendien de eventuele onzekerheid over het vervolg van het wedstrijdseizoen weg te nemen bij clubs, coaches en sporters. 

Mocht na 6 april blijken dat we het normale leven weer kunnen oppakken en dus ook weer in groepsverband mogen sporten, dan bekijken we op dat moment per discipline, samen met onze vrijwilligers, welke alternatieve activiteiten we in het land en eventueel in Ahoy kunnen organiseren​.

Gaat u naar dit evenement? Zo ja, met welk vervoersmiddel?

Restaurant RiVers

Diverse sandwiches, soepen, warme gerechten en desserts. Reserveren is niet noodzakelijk.

Ahoy Arena

Tijdens het evenement vind je bij de vele bars in de Ahoy Arena naast een ruim assortiment aan dranken ook diverse snacks en zoetwaren.

Ook leuk

Bekijk volledige agenda
Welkom terugKaarten gekocht? Plan alvast je bezoek.aanmelden nieuwsbrief