The Nutcracker

18 januari 2024

Geniet van de magie van Kerstmis met Tsjaikovski's klassieke meesterwerk! Franceconcert presenteert "De Notenkraker, Ballet en Orkest" met elk jaar een nieuwe productie. Kom in 2024 de magie van Kerstmis herontdekken met het klassieke meesterwerk De Notenkraker.

Kerstverhaal van Tsjaikovski

Dit kerstverhaal vertelt het verhaal van de jonge Clara die een Notenkraker in de vorm van een mannetje cadeau krijgt. In de mysterieuze nacht is het speelgoed onder leiding van de Notenkraker verwikkeld in een strijd tegen de ellendige muizen van het huis. Gewekt door het lawaai, ziet Clara haar angsten onder ogen door deel te nemen aan het gevecht en haar geliefde Notenkraker te redden van het gevaar. Ontroerd door zijn moed en vol dankbaarheid verandert hij in een charmante prins en neemt Clara mee naar een magisch koninkrijk. De Notenkraker werd voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in december 1892 in Sint- Petersburg in het Mariinsky Theater. Tegenwoordig is de Notenkraker een van 's werelds meest uitgevoerde en populaire balletten. De beroemde muziek van Tsjaikovski, vertolkt door het getalenteerde orkest, en de virtuositeit van de dansers gesublimeerd door de prachtige decors en kostuums zullen alle generaties doen huiveren in deze fantastische wereld. Ontdek alle magie van dit juweel van klassiekers, perfect om nog langer van de kerstperiode te genieten.

Restaurant 71

Open van 16:30 tot 20:00

Een schitterende nieuwe bar met een uitstekend restaurant. In het hart van onze locatie. Met een divers aanbod aan dishes & drinks.. Reserveren wordt aangeraden.

Bereikbaarheid
Met het OV
Gemakkelijk met het OV naar Ahoy? Bekijk reisinformatie
Met de fiets
Kom je met de fiets of scooter? Bekijk hier waar je ze kunt stallen.
Met de auto
Parkeren bij The Nutcracker? Bekijk de parkeergelegenheden.
Gaat u naar dit evenement? Zo ja, met welk vervoersmiddel?Nooit meer een evenement missen?

Schrijf je in voor een voor de Event Alert of algemene nieuwsbrief What's New!

Aanmelden nieuwsbrief

Ook leuk

Bekijk volledige agenda
Plan je bezoekTickets gekocht? Bereid je alvast voor:aanmelden nieuwsbrief