Tenacious D

14 juni 2023

Jack Black en Kyle Gass vormen samen de Greatest Band in the World: Tenacious D. In Kyle's éénkamerappartementje aan Cochran Avenue in Los Angeles begonnen ze ooit samen muziek te maken. Niemand had ooit kunnen dromen waar de genialiteit van de band hen zou brengen… Sindsdien vormen zij samen de komische rockband Tenacious D.

De band had vanaf 1999 een serie op die HBO werd uitgezonden en bracht een album uit bij Epic Records in 2001, die snel de platinastatus behaalde. Ook werd in november 2006 de eerste speelfilm van het duo uitgebracht: Tenacious D in the Pick of Destiny - voor New Line Cinema. Daarna volgde het album Rize of the Fenix in 2012, waarvoor Black & Gass een grammy-nominatie ontvingen voor Best Comedy Album.

In 2013 was Tenacious D de oprichter van het muziek- en comedyfestival 'Supreme’ in Los Angeles. Hier stonden in de loop van de jaren onder andere acts als Adam Sandler, Sarah Silverman, Flight of the Conchords, "Weird Al” Yankovic, Patton Oswalt, Die Antwoord, Amy Poehler, Workaholics & vele anderen.

In 2014 won Tenacious D een Grammy in de categorie Best Metal Performance voor hun cover van Ronnie James Dio's "The Last In Line". Op 2 november 2018 bracht Tenacious D de animatiefilm 'Tenacious D in Post-Apocalypto’ uit waarin Black & Gass ieder personage ingesproken hebben. Daarop volgde ook het album 'Post-Apocalypto’ en in 2020 het gelijknamige stripboek.

Restaurant 71

Open van 16:30 tot 20:00

Een schitterende nieuwe bar met een uitstekend restaurant. In het hart van onze locatie. Met een divers aanbod aan dishes & drinks.. Reserveren wordt aangeraden.

Bereikbaarheid
Met de auto
Parkeren bij Tenacious D? Bekijk de parkeergelegenheden.
Met het OV
Gemakkelijk met het OV naar Ahoy? Bekijk reisinformatie
Met de fiets
Kom je met de fiets of scooter? Bekijk hier waar je ze kunt stallen.
Gaat u naar dit evenement? Zo ja, met welk vervoersmiddel?Nooit meer een evenement missen?

Schrijf je in voor een voor de Event Alert of algemene nieuwsbrief What's New!

Aanmelden nieuwsbrief

Ook leuk

Bekijk volledige agenda
Welkom terugTickets gekocht? Bereid je alvast voor:aanmelden nieuwsbrief