Het Bowie Concert

28 & 29 januari 2022

Heroes, China Girl, Under Pressure en This Is Not America. David Bowie is een iconische wereldster die bepalend is geweest voor de recente popgeschiedenis. In januari 2021 was het precies vijf jaar geleden dat de zanger overleed. Door de Coronapandemie herdenken we Bowie echter een jaar later. Het wordt een waardig eerbetoon waarbij nationale topmusici zijn allergrootste hits vertolken.

 

Een immense live band zorgt samen met een ongeëvenaard decor voor een spectaculaire ode aan één van de meest legendarische artiesten aller tijden. Er is bijna twee jaar gewerkt aan de creatie van 'Het BOWIE Concert’. Dit unieke eerbetoon wordt uitgevoerd door een cast van ruim vijftien artiesten. Ze zijn na een langdurig en zorgvuldig uitgevoerd auditieproces gecast voor deze bijzondere concertreeks. Ook het decor en de effecten zijn uniek. Het repertoire van David Bowie verdient dat en is niet zonder reden onderdeel geworden van het collectieve geheugen. De van oorsprong Britse zanger heeft de muziekgeschiedenis blijvend veranderd. Met zijn nummers, zijn verhaal en zeker ook door zijn bij vlagen excentrieke verschijning. Al deze elementen komen tijdens 'Het BOWIE Concert’ voorbij. De absolute hoofdrol is echter weggelegd voor de muziek. Tijdens het ruim twee uur durende concert worden alle iconische hits in de oorspronkelijke versies gespeeld. Van 'Space Oddity’ tot 'Let’s Dance’ en 'Life on Mars’. De show is daarmee een onvergetelijke reis terug in de tijd en een feest der herkenning voor elke Bowie fan. Drie verschillende zangers - twee mannen en een vrouw - vertolken elk een andere periode uit het leven van Bowie. Cabaretier en muziekkenner Vincent Bijlo rijgt alle nummers vakkundig en als een ware 'rode draad’ aaneen. Informatief, verrassend en met veel humor. 'Het BOWIE Concert’ is het grootste eerbetoon aan David Bowie aller tijden en daarmee een absoluut 'must see’ show voor elke liefhebber. Het concert is in slechts vier steden in Nederland te zien.

 

Dit event is verplaatst naar 2022. Meer informatie vind je hier.

 

Het statement van de organisatie:

De Coronamaatregelen van de overheid hebben ons de afgelopen tijd weer aardig beziggehouden.  De 1,5 meter regel en 'na 17 uur geen toegang in de theaters’ maakten het ons niet makkelijk. Wat gingen we doen: weer uitstellen?

Maar nee, de complete fantastische crew van Het Bowie Concert heeft er zin in en we gaan gewoon lekker optreden. We verschuiven de concerten naar de middagen en maken er met z’n allen een mooi muziekfeest van! We houden in de zaal de 1,5 meter regel aan waardoor iedereen op veilige afstand van elkaar kan zitten en we beginnen al om 14 uur!

Bereikbaarheid
Met het OV
Gemakkelijk met het OV naar Ahoy? Bekijk reisinformatie
Met de fiets
Kom je met de fiets of scooter? Bekijk hier waar je ze kunt stallen.
Met de auto
Parkeren bij Het Bowie Concert? Bekijk de parkeergelegenheden.
Gaat u naar dit evenement? Zo ja, met welk vervoersmiddel?Nooit meer een evenement missen?

Schrijf je in voor een voor de Event Alert of algemene nieuwsbrief What's New!

Aanmelden nieuwsbrief

Ook leuk

Bekijk volledige agenda
Plan je bezoekTickets gekocht? Bereid je alvast voor:aanmelden nieuwsbrief